Ihoden kyläkaupp

Taina Tarkki

Ihoden kyläkaupp

Kyläkaupan ovesta sisään astuvat asiakkaat onnittelevat kyläkauppias Taina Tarkkia Vuoden pyhärantalaisen –tittelistä. Taina itse näyttää olevan hieman hämillään saamastaan huomiosta ja hän korostaakin olevansa kyläkauppiaana asiakaspalvelija, jolloin huomion kohteena kaupassa on asiakas.

Kalustemaalarina aiemmin toiminut Taina perusti kyläkaupan viisi vuotta sitten, hetken mielijohteesta, kun kiinteistö tuli myyntiin. Edellisen kyläkaupan sulkemisesta oli ehtinyt kulua jo noin 10 vuotta, joten ihodelaiset ottivat uuden kaupan tyytyväisinä vastaan.

Perinteisen kyläkaupan tapaan Ihoden kyläkaupan palveluvalikoima on laaja. Tavaroita ja elintarvikkeita löytyy laidasta laitaan ja jos jotakin asiakkaan kaipaamaa ei löydy, niin sitä hankitaan.

Kaupassa on kahvipannu kuumana ja tarjolla edullinen lounas. Taina kertoo, että ruoka tehdään fiilis-pohjalta, mitään valmista ruokalistaa ei ole. Ja ruokaa on tarjolla niin kauan kuin sitä riittää, yleensä se ehtii loppua puoleenpäivään mennessä.

Viidessä vuodessa asiakkaat ovat tulleet tutuiksi. Taina kertoo, että asiakkaiden tottumukset ovat tiedossa ja hänellä on tapana varoittaa, jos esimerkiksi erityisruokavaliota noudattava asiakas on ostamassa tuotetta, joka ei hänelle sovellu. Taina myös paljastaa, että hänellä on erinomainen muisti ja hän voi muistaa vuosien takaisestakin käynnistä, mitä tuotemerkkiä asiakas on ostanut.

Kyläkaupan pitäminen on Tainalle enemmän kuin pelkkä työ, se on myös rakas harrastus. Työporukka on hyvä ja asiakkaat ihania, kertoo Taina.

Toisaalta myös asiakkaat tuntevat kauppiaansa. Kun Taina erittäin poikkeuksellisesti sulki kaupan oven voidakseen tulla Pyhärantapäivään vastaanottamaan Vuoden pyhärantalainen –tittelin, olivat asiakkaat jo osanneet arvata syyn.

Asiakkaiden kanssa Taina jakaa niin ilot kuin surutkin. Taina korostaa, ettei kyläkauppa ole kuitenkaan mikään tietotoimisto, asiakkaiden kanssa puhutaan omista, ei toisten asioista.

 
Yhteystiedot:

Ihoden kyläkaupp
Ihoden kylätie 16
27320 Ihode
kauppias Taina Tarkki
puh. 02 823 5605


Avoinna:
ma-pe 10-18
la 10-15
su 11-14 ja aina kun paikalla ollaan.