Ravintola Wanhapaikka

Ravintolan edustaa

Katja Lindholm avasi kesäkuussa Ihodeen ravintola- ja juhlapalvelu Wanhanpaikan Lotilan sukutilan idylliseen pihapiiriin. Ravintola sijaitsee vanhassa navetassa, josta jäljellä ovat oikeastaan vain ulkoseinät. Navettaa kunnostettiin miltei vuosi ja paikan ulkonäköön on haluttu panostaa. Tyylikkäästä ravintolasta löytyy myös mielenkiintoisia yksityiskohtia. Katja kertoo, että seisova pöytä on rakennettu lehmien käytössä aiemmin olleen syöttöpöydän päälle. Lisäksi ravintolan sisälle on jätetty hieman alkuperäistä seinää, josta näkee aikanaan käytetyn rakennus-materiaalin eli saven ja kanervan, lisäksi alkuperäinen pärekatto näkyy sisätiloissa ja navetan vintillä.

Kesällä ravintolassa oli seisova pöytä arkisin ja syksystä alkaen la-su klo 12-17. Katja kertoo, että Wanhapaikka on ennen kaikkea juhlapaikka, joka tarjoaa hyvät puitteet juhlien, kuten häiden ja syntymäpäivien järjestämiseen. Nytkin on pikkujoulukausi tulossa, vinkkaa Katja ja kehottaa varaamaan tilan ajoissa.

Wanhapaikka on lähellä 8-tietä, joten sinne on helppo poiketa ohikulkumatkallakin. Pihapiiriin on tehty tilava parkkipaikka, johon pääsee myös linja-autolla.

Wanhapaikka panostaa maukkaaseen ja mutkattomaan lähiruokaan. Kokki valmistaa ruoat leivästä asti itse. Satsaus on kannattanut ja Katja kertoo, että paras palkinto työstä onkin se, että asiakkailta on tullut runsaasti hyvää palautetta ruoasta ja viihtyisästä paikasta. Kokin lisäksi Katjan apuna toimivat tarvittaessa lähisukulaiset. Katjan äidin Marketta Lotilan käsialaa ovat ravintolan kotisivut.

Wanhanpaikan alakerrassa on 75 asiakaspaikkaa. Yläkerran remontti valmistuu kevääseen mennessä, jonka jälkeen lisätilaa on 100 hengelle. Yläkertaan on tarkoitus valmistua tanssilattia, mutta sen puute ei ole toisaalta ollut esteenä, vaan useissa juhlissa illan edetessä ja tunnelman kohotessa alakerran lattiatilat ovat täyttyneet ääriään myöten innokkaimmista tanssijoista.

 

Yhteystiedot:

Wanhapaikka Oy

Ihoden kylätie 42

27320 Ihode

 

Ravintoloitsija Katja Lindholm

puh. 040 8334406

katja.lindholm@pp.inet.fi

www.wanhapaikka.fi 

 

 

Teksti © Pauliina Sarilo

Kuva © Katja Lindholm