Sosiaaliasiamies

Pyhäranta ostaa sosiaaliasiamiehen palvelut Merikratokselta.

Kaikki sosiaaliasiamiehen palvelut ovat asiakkaalle maksuttomia.

Sosiaaliasiamieheltä on mahdollista saada apua kaikkiin sosiaalitoimen alueiden kysymyksiin yleistiedosta yksilölliseen ja yksityiskohtaiseen avuntarpeeseen. Sosiaaliasiamiehen yleisimpänä tehtävänä on "toimia tulkkina" asiakkaan ja viranomaisen välillä eli pyrkiä selventämään päätöksen perusteita ja Suomen lain/kunnassa vallalla olevien käytäntöjen taustoja.

Sosiaaliasiamiehen tehtävänä on neuvoa, avustaa ja opastaa vain kunnan sosiaalitoimea koskevissa asioissa. Sosiaaliasiamies ei toimi juridisesti  asiakkaan asioiden ajajana vaan on puolueeton toimija asiakkaiden etujen toteutumiseksi kunnassa. Sosiaaliasiamiehen vastuualaan eivät kuulu Kelan, valtion virastojen, yksityisten toimijoiden, vakuutusyhtiöiden eikä TE-toimistojen toiminta, päätökset tai niistä valittaminen/muutoksenhaku.


Sosiaaliasiamiehen tavoitat:

puhelin 050 341 5244

TI klo:12-15 ja KE-TO klo:10 -13

e-mail: sosiaaliasiamies@merikratos.fi

postiosoite: Merikratos Oy / sosiaaliasiamies, Pohjoisrinteentie 4, 21410 Lieto

 

Puhelinpäivystyksessä vastaa aina kokenut sosiaalialan ammattilainen, joka pystyy useimpiin kysymyksiin antamaan vastauksen puhelimessa.

Tarvittaessa sovitaan henkilökohtainen tapaaminen niin nopeasti kuin se on esim. valitusaikojen tai muutoksenhauan kannalta tarpeellista.