Tiedotus mahdollisesta mullan mausta ja kloorin hajusta talousvedessä

Talousveden desinfioinnin muutoskokeilu päättyy tämän viikon 17 lopulla ja vappuviikonlopun aikana palataan takaisin aiempaan käytäntöön.

Mikäli vedessä on joka keväistä mullan makua, se johtuu luonnonvesien normaalista kierrosta. Keväällä jäät sulavat ja pintavesi lämpenee. Lämmin vesi painuu raskaampana pohjaan ja pohjasta vastaavasti nousee pintaan kylmempää vettä. Tämä veden kierto makean veden altaassa aiheuttaa raakavedessä olevan orgaanisen aineen (humus) määrän kasvua. Vesi käsitellään vedenkäsittelylaitoksella normaalisti, mutta vedestä ei saada täysin tuota mullan makua pois. Ilmiö toistuu joka kevät (ja syksy) kaikissa luonnonvesissä ja sen voimakkuus ja kesto vaihtelee vuosittain.

Uudenkaupungin Vesi

Desinfiointijärjestelmän otimointi kloorin haju 04_2023