Vesivuoto 2.5.2023

Pyhärannan vesihuolto pyytää kiinnittämään huomiota talosulkuventtiilien käyttöön!

Kevään koittaessa olemme tarkkailleet vuotovesimääriä. Pyytäisimme sinua, luultavasti vapaa-ajan asunnon omistaja, kiinnittämään huomiota talosulkuventtiilin oikeaoppiseen käyttöön. Epäilemme että olet saapunut viime kuussa yleisimmin torstaisin kiinteistöllesi, kiertänyt talosulkua vain muutaman kierroksen saapuessasi ja sulkenut lähtiessäsi maanantaina.

Tällainen talosulun virheellinen käyttö aiheuttaa vesivuodon maan alla olevassa venttiilissä, osittainen avaaminen avaa tyhjennys puolen, sekä kiinteistön puolen, jolloin vettä ohjautuu maahan ja kiinteistöön.
Yhdestä venttiilistä, maaperästä riippuen johtuu vuotovettä noin 2m3 tunnissa, eli 48 000l vuorokaudessa. Esimerkiksi Rihtniemen maaperä on hyvin suodattavaa, jolloin tuollainen vesimäärä ei luultavasti nouse edes maan päälle silmin havaittavaksi, mutta johtuu mahdollisesti rakennuksesi alle.

Tämän pystymme toteaman useana viikonloppuna, vesivuoto pienenee yleisesti sunnuntai-maanantaisin.
Uusin havainto 29.4.2023 lauantailta.

Jos käytätte talosulkuventtiiliä, pyytäisimme kiertämään venttiilin aina ääriasentoon molemmissa päissä, kiinni tai auki, ei väliasentoon !

terveisin
Pyhärannan vesihuolto