Vesihuolto tiedottaa

Hyvää tulevaa keskikesän juhlaa !
Vedenjakelulaitteistoa on vahvistettu ja saatu käyttöönotettua, viimeiset säädöt, joilla yritämme turvata juhannuksen huippukulutuksen, toteutetaan tämän ja ensi viikon aikana.
Lauantain huippukulutuksen aikana paine putosi 1,7 baariin, joka ei enää riitä korkeimpiin asuinalueisiin. Näillä alueilla vettä tuli enää pieni noro ja tämän jälkeen laitteistoa on säädetty.
Maanantaina 12.6.2023 rikoimme aiemman ennätyksen. Pyhäranta kulutti 20% viime juhannusta enemmän vettä tuntikohtaisella kulutuksella, eikä yhteydenottoja saapunut.
Näyttää vähän huolestuttavalle, jos jo kaksi viikkoa aiemmin vettä kulutetaan näinkin paljon viime vuotta enemmän. Toki, vettä tulisi saada sen mitä tarve on.
Pyydämme kuluttajilta yhteistyötä, että käyttäisitte vettä harkiten huippukulutusajankohtana. Vaikka on kuivaa, nurmikko luultavasti selviää juhannuksen yli ilman kastelua, samoin osa istutuksista. Isäntien emännän iloksi hankkimille amppeleille voi pienen lorauksen päästää, vastuullisesti.
Saamme avata Rauman veden linjan Pyhärantaan jo ennen juhannusta, jolla leikkaamme huippukulutusta Uudenkaupungin suunnasta. Vahva usko on, että pärjäämme kohtuullisesti tulevan juhannuksen kaikkien yhteistyöllä.
Jos vedenpaine sattuu kuitenkin alenemaan, pyydämme sulkemaan hanat tunniksi-kahdeksi verkoston täyttymiseksi, jonka jälkeen kokeilla painetta uudelleen. Vettä pumpataan kokoajan lisää verkostoon.
Kesälomakauden jälkeen istumme suunnittelupöytään, jossa valikoimme tulevaisuuden suunnan ja arvioimme parhaan mahdollisen tulevaisuuden vedenjakeluvaihtoehdon. Hanke on jo osittain työn alla.

Pyhärannan vesihuolto toivottaa hyvää tulevaa keskikesän juhlaa!