Hermoratahieroja Outi Ohukainen

Outi Ohukainen © Pauliina Sarilo

Hermoratahieroja Outi Ohukainen

Reilalainen hermoratahieroja Outi Ohukainen hymyilee tyytyväisenä esitellessään perheensä omakotitaloon valmistunutta uutta toimitilaansa. Merkonomina aiemmin työskennelleelle Outille ammatinvaihdon taustalta löytyvät henkilökohtaiset syyt. Outi etsi vaikeavammaiselle lapselleen Nooralle lääketieteen rinnalle vaihtoehtoista hoitomuotoa. Kun Outi huomasi hermoratahieronnasta olevan huomattavaa hyötyä Nooran epilepsiaan ja liikuntavammaan, ryhtyi Outi itse opiskelemaan alaa.

Outilla ovat takana perus- ja jatko-opinnot Länsi-Suomen hermoratahierojaopistossa ja edessä valmistuminen hermoratahierojamestariksi.  Outi selvittää, että hermoratahieronta auttaa moneen vaivaan, esimerkiksi kroonisiin ja neurologisiin sairauksiin sekä akuutteihin kipu- ja jännitystiloihin. Outin toisen lapsen Tuomaksen allergiat ja korvatulehduskierre on saatu kuriin hermoratahieronnan avulla. Outi kertoo, että hermoratahieronnassa käydään läpi kokonaisvaltaisesti ihmisen hermosoluja ja hoito yksilöityy asiakkaan vaivojen mukaiseksi. Hoito sopii kaikenikäisille ja kestää aikuisella 2,5 tuntia ja lapsella noin tunnin.

Outilla käy myös aikuisia asiakkaita, mutta sydämenasiakseen hän on ottanut vaikeavammaisten lasten hoitamisen. Lapsen ilmeiden ja eleiden seuraaminen hoidon aikana on tärkeää, jos lapsi ei pysty kommunikoimaan puhumalla. Outille on kehittynyt tässä asiassa tuntosarvet. Monelle vanhemmalle on helpottava tieto, kun hermoratahierojalla on omakohtaista kokemusta vammaisesta lapsesta. Vaikeavammaisella lapsella hoito kestää 2 – 2,5 tuntia.

Outi kertoo, että hermoratahieronnan lisäksi hän on löytänyt Nooralle toisenkin hoitomuodon. Tosin tätä varten piti matkustaa Englantiin asti ja matkustamista kertyy yhteensä kolmen vuoden ajan. Toisin kuin lääkärit ennustivat, on Nooran kehitys mennyt huikeasti eteenpäin hermoratahieronnan ja Englannissa opittujen metodien avulla. Asiakkaitaan Outi lupaa opastaa alkuun mm. hengitysharjoituksissa, mutta Englannin hoitometodit ovat aina yksilöllisiä ja Outi kannustaakin perheitä lähtemään itse paikanpäälle.

 
Yhteystiedot:

Outi Ohukainen
Santerinpolku 5
27340 Reila
puh. 045 6311 150

 
Teksti ja kuva © Pauliina Sarilo