Kudonta-asema Mylly ja Taksi Arto Vuorela

Katariina ja Arto Vuorela

Kudonta-asema Myllyn avajaisia Lahdenvainiossa vietettiin huhtikuussa 2008. Yrittäjä Katariina Vuorela kertoo oman yrityksen perustamisen olleen pitkäaikainen haave ja sen toteutuminen monien asioiden summa. Oma talo löytyi Pyhärannasta Lahdenvainiosta ja pihalla sattui olemaan sopiva rakennus toimitiloja varten. Samoihin aikoihin Katariina kuuli, että Raumalla toiminut Bird Designin kudonta-asema haki jatkajaa. Koko ikänsä käsillä tehnyt Katariina päätti tarttua tilaisuuteen. Ennen yrityksen perustamista Katariina ehti työskennellä 10 vuotta sairaanhoitajana.

 

 

Kudonta-asema Mylly valmistaa kotimaisia pölyttömiä puuvillamattoja asiakkaan väri- ja kokotoiveiden mukaan. Maton leveys voi olla 60 – 200 cm. Katariina kertoo, että yrityksen erikoisuutena on patentoitu liukuvärimenetelmä, jossa maton väri liukuen vaihtuu esim. asiakkaan haluamiin väreihin tai tummasta vaaleaan.  Katariina valmistaa matonkuteet raakalangoista itse. Mattojen ohella Katariina valmistaa poppanaliinoja ja tyynyjä asiakkaan toiveiden mukaan.

 

 

 

Kudonta-asemalle on myös mahdollisuus tulla itse kutomaan mattoa varaamalla ajan etukäteen. Aukioloaika on arkisin klo 9 – 16.30, mutta tarvittaessa siitä voidaan joustaa. Kudonta-asemalla on seitsemän paineilmakäyttöistä kutomakonetta, joita voi vuokrata. Kutominen on perinteisiin kangaspuihin verrattuna köykäisempää ja nopeampaa ja jälki on tasaisempaa. Ei haittaa, vaikka ei olisi ennen kutonut, kutomakoneet ovat käyttövalmiina ja asiakkaita neuvotaan tarvittaessa, vakuuttaa Katariina. Asiakkaat voivat tuoda omia matonkuteita tai tilata lankoja Kudonta-asemalta. Mattolangan voi tilata asiakkaan haluamiin väreihin, myös liukuvärillä ja sahalaitaisena. Mattolanka käy yksinään matonkuteeksi, mutta on myös erinomainen trikoon ja itse leikattujen kuteiden vahvike, vinkkaa Katariina. Poppanaliinojen raidoitusta helpottaa Katariinan kehittämä valmiiksi raidoitettu poppanalanka, jolloin asiakas saa kudottua raidallisen poppanan vaihtamatta lankaa.

 

 

Katariinan mukaan asiakkaat ovat löytäneet yrityksen uuden sijainnin hyvin. Niin vanhat kuin uudetkin asiakkaat Katariina toivottaa tervetulleiksi! Kudonta-Asemalta saa myös lahjakortteja, joten vielä ehtii tekemään vaikka viime hetken jouluostoksia.

 

 

 

Toimeliaassa perheessä Katariina ei ole ainut, joka on pystynyt toteuttamaan haaveensa omasta yrityksestä.  Katariinan mies Arto Vuorela sai taksiluvan Pyhärantaan 2008 vuoden lopulla. Tilataksiin mahtuu 8 matkustajaa ja taksista löytyy paari- ja pöyrätuolivarustelu. Arto ajaa tilaus- ja sopimuskuljetuksia. Myös Kudonta-aseman asiakkaat, yksin tai ryhmissä, voivat tiedustella kuljetusmahdollisuuksista, myös tutustumis- ja ostoskäyntiä varten.

 

Yhteystiedot:

T:mi Kudonta-asema Mylly,

Lehtolantie 20,

26930 Vermuntila,

puh. 0440 451 966,

kudonta-asema@gmail.com,

www.kudontaasema.net

 

 

Teksti © Pauliina Sarilo

Kuvat © Katariina Vuorela