Lahjatupa Pirjos ja Tmi Kankuri Marja Arasto

Pirjo Siivone ja Marja Arasto

Lahjatupa Pirjos

Pirjo Siivonen perusti oman yrityksensä vuonna 2006 toimittuaan yli 30 vuotta vieraan palveluksessa. Lahjatupa tarjoaa asiakkaille sisustus- ja lahjatavaroita laidasta laitaan, lähinnä tilauksesta. Lasikaiverrusta, ompelu-, korjausompelu-, verhoilu-, virkkaus- ja neuletyöt, pajutyöt, puutyöt, Pirjon luettelo on loputon. Pirjo toteaa, että hänen mottonsa onkin, että ”mitä ei osaa, voi opetella” ja innostuu samalla kertomaan, että maalaus, kaakelointi ja tapetointikin on tullut opeteltua.

Joitakin valmiita tuotteita Pirjolla on myynnissä kotona ja myös Taitajien puodissa Laitilassa. Koulutukseltaan Pirjo on ompelija ja hän on myös käynyt lukuisia kursseja. Mutta parhaiten opettaa työ, toteaa Pirjo. Aukioloaikoja yrityksessä ei tunneta, vaan Pirjo kertoo, että hän on tavoitettavissa oikeastaan 24/7.

 

 

Tmi Kankuri Marja Arasto

 

Marja Arasto kertoo, että heti valmistumisensa jälkeen hän alkoi käyttää  ammattinimikkeenään kankuria, joka on perinteisempi nimitys kankaankutojalle. Ammatissaan hän on toiminut yli 20 vuotta, josta noin 5 vuotta Pyhärannassa. Hänen työtilansa sijaitsee kotipihan vanhassa navetassa.

 

Yrityksen valikoimaan kuuluvat kaikki tekstiilit, joita kangaspuilla voi valmistaa esimerkiksi matot sekä pöytä-, seinä- ja saunatekstiilit. Pääasiassa Marja tekee tilaustöitä, mutta esim. jouluksi hänellä on myynnissä myös valmiita tuotteita.

Marja kertoo suosivansa kuteina luonnontuotteita. Saunatekstiilit valmistuvat pellavasta. Kuteet saa toki asiakas hankkia itsekin. Marja tulee tarvittaessa myös asiakkaan kotiin luomaan loimet kangaspuihin.

 

Marjankaan yrityksessä ei ole aukioloaikoja, vaan palvelua saa aina, kun Marjan tavoittaa.

 

 

Yhteystiedot:

Lahjatupa Pirjos

Pirjo Siivonen

Rantatie 888

27340 Reila

p. 0400-838 992

 

Tmi Kankuri Marja Arasto

Santtionranta 5

23960 Santtio

p. 02-825 8619

 

 

 

 

Teksti ja kuvat © Pauliina Sarilo