Mua-Tuote Oy

Uolevi Aaltonen

Veljekset Mika ja Uolevi Aaltonen perustivat Mua-Tuotteen Pyhärannan Ylikylään 15 vuotta sitten. Yritys myy kalastustarvikkeita ja laajasta tuotevalikoimasta löytyvät mm. verkot, verkonliinat, paulat, rysät, havakset, köydet, lyijyköydet, kohot, katiskat, siimat, ammattisadeasut ja vapaa-ajan kalastustarvikkeet ongenkoukusta virveliin. Mua-Tuote maahantuo kalastustarvikkeita, mutta osan tuotteista yritys valmistaa itse Kalannissa sijaitsevassa hallissa. Uolevi kertoo, että tuotteita valmistetaan myös alihankintana. Tällä hetkellä yritys työllistää veljesten lisäksi yhden työntekijän.

Asiakkaat ovat 15 vuodessa löytäneet yrityksen hyvin. ”Olemme onnistuneet löytämään valikoimaamme oikeat, laadukkaat tuotteet, Uolevi kertoo ja lisää, että ”ja ostospaikkana kuin miesten Ikea”. Asiakkaat voivat myös tilata tuotteita. Yrityksen sijaintipaikalla ei siten ole kovin suurta merkitystä. Uolevi toteaa, että kauas veljekset eivät ole lähteneet. Lapsuuden koti sijaitsee muutaman kilometrin päässä. Tosin yritys toimi ensin muutaman vuoden Rohdaisissa.

Uolevi kertoo, että tuotteita tulee itse testattua ja sen vuoksi on venekin tullut hankittua. Vapaa-aika ei kuitenkaan kokonaan kulu vesillä, vaan rakkaimpana harrastuksena on motocross, jota molempien veljesten pojat harrastavat menestyksekkäästi ja sen vuoksi kisoja tulee kierrettyä ympäri Suomea.

Yrityksen menestys on kiinni kalastuselinkeinon tulevaisuudesta, joka huolestuttaa Uolevia. Hylkeiden ja merimetsojen aiheuttamia ongelmia ei edelleenkään valtiovallan taholta tunnusteta. Kaavailtu kansallispuisto ei ainakaan tulisi helpottamaan kalastajien tilannetta. 

 

Yhteystiedot:

Mua-Tuote Oy

Ylikyläntie 130

23950 Pyhäranta

puh. 02 825 8196

myynti: 050 557 8596

tuotanto: 050 542 5059

fax. 02 823 9796

sähköposti: mua-tuote@dnainternet.net

Avoinna arkisin klo 9 – 18, kesä-elokuun klo 9 - 17

 

 

 

 

 

Teksti ja kuva © Pauliina Sarilo