Sarin Monipalvelu ja Koneurakointi Tomi Saarinen

Sari From ja Tomi Saarinen asuvat Ihodessa Saaristen sukutilalla. Maatilan ja perheen hoitamisen lisäksi molemmat ehtivät toimia yrittäjinä, kumpikin omalla alallaan.
Sari From aloitti yritystoiminnan vuonna 2008 suoritettuaan kotipalvelutyön ammatti-tutkinnon. Ihan vierasta ei yrittäjänä toimiminen Sarille ollut, koska hänellä on aiemmin ollut oma kosmetologiyritys.  Sari kertoo, että häneltä löytyvät myös kosmetologin, perhepäivähoitajan ja ompelijan ammattitutkinnot, joten hän pystyy tarjoamaan asiakkailleen monipuolista palvelua.

Yrityksen toimenkuvaan kuuluvat kaikki kodin sisä- ja ulkotyöt, sekä jalkahoidot asiakkaan kotona. Asiakkaita on lapsiperheistä vanhuksiin. Pyhärannan lisäksi asiakas-kuntaa on Raumalla ja Laitilassa. Pääasiassa asiakkaat ostavat siivouspalveluita, mutta myös kylvettämistä, kaupassa käyntiä, pihatöitä, ompelutöitä, juhlien suunnittelua ja järjestämistä ruokien laittoineen on säännöllisesti. Tällä hetkellä Sari on myös Pyhärannan seurakunnan kerhotoiminnassa.
Hyvä asiakassuhde perustuu luottamukseen. Sarin kaikki asiakkaat ovat pitkäaikaisia vakituisia asiakkaita. Tässä työssä on ehdoton vaitiolovelvollisuus,  Sari muistuttaa. Puskaradio on paras mainoskanava. On helpompi ottaa kotiinsa vieras ihminen töihin, kun tämä on ollut jo tuttavan kotona.

Tomilla on maatalouden lisäksi kaksi kaivinkonetta, joilla hän urakoi yksityistalouksiin sekä kunnalle. Lisäksi hän hoitaa kunnassa talviaurauksia. Tomi naurahtaa, että molemmat toimet siirtyivät hänelle isältä vähän niin kuin perintönä.
Talviaurauksia Saariset ovat hoitaneet Ihoden ensimmäisen asemakaava-alueen valmistumisesta alkaen ja ensimmäinen pyörivä kone on hankittu 1994.
Sukutilan jatkaminen ei ollut Tomille itsestään selvyys, eikä häntä siihen kotona patistettu. Tomi opiskeli koneasentajaksi ja ehti muutaman
vuoden työskennellä ko. ammatissa. Liikkuvalle miehelle työ ei kuitenkaan tuntunut omimmalta ja Tomi lähti opiskelemaan Tuorlaan.
Sukutilaa Tomi on hoitanut vuodesta 2000, ensin vuokralla ja 2005 vuodesta alkaen omana. Tilalla viljellään lähinnä öljykasveja, vehnää ja ohraa suorakylvönä.

 Kun molemmat puolisot ovat yrittäjiä, yhteinen aika on kortilla. Sarin tehokkuus aiheuttaa Tomissa vilpitöntä ihailua ja puoliso saakin kiitosta siitä, että työn lisäksi hän jaksaa pyörittää perheen arkea.Sari muistaa kiittää toimivaa tukiverkkoa, Tomin vanhemmat auttavat tarvittaessa lastenhoidossa.

 

Yhteystiedot:


Sarin Monipalvelu

Sari From
Saaristolantie 104
27320 Ihode
puh. 050 324 2965,

sähköposti sari.from@gmail.com


Koneurakointi

Tomi Saarinen
puh. 050 559 1003
Saaristolantie 104
27320 Ihode

 

Kuvat ja teksti © Pauliina Sarilo