Tejara Oy

Petri Rantanen


Kirikallion teollisuusalueella sijaitseva Telakka ja Rakennustyöt Tejara Oy toimii osa- ja kokonaistoimittajana telakoille. Tejaran toimitusjohtaja Petri Rantanen kertoo, että esimerkiksi konekuilujen toimittajana Tejara on avainasemassa Suomessa. Konekuiluksi kutsutaan alhaalta konehuoneesta piippuun ulottuvaa kymmeniä metrejä korkeaa kuilua, josta löytyvät pakoputket sekä paljon muita putkistoja, tikkaita, huoltotasoja, säiliöitä, puhaltimia ym. Tejaran valmistamia konekuiluja löytyy useista Suomessa valmistetuista laivoista, kuten Turun telakalla valmistuneesta maailman suurimmasta risteilijästä Allure of the Seasista. Varustelutyönä laivoille tehdään myös mm. sisustus- ja LVI-töitä sekä eristyksiä.  

Laivateollisuuden lisäksi Tejara tekee toimeksiantoja prosessiteollisuudelle, esimerkiksi lämpökeskuksia ja jonkin verran myös kiinteistösaneerauksia. Yrityksellä on omaa kuljetuskalustoa mutta massiivisimmat leveän kuljetuksen kaluston vaatimat kuljetukset hoitaa ulkopuolinen.

Tejara Oy on perustettu vuonna 1987. Toiminta on vuosien varrella laajentunut ja yhtiöllä on useita teollisuushalleja Kirikalliolla sekä vuonna 2008 ostetut toimitilat Uudessakaupungissa. Yritys työllistää toista sataa henkilöä ja henkilöstö työskentelee yrityksen omien toimipisteiden lisäksi telakoilla.

Tejara on saavuttanut hyvän maineen niin markkinoilla kuin työnantajanakin. Petri Rantasen mukaan tärkeintä yritystoiminnassa on tyytyväinen loppukäyttäjä. Tejara Oy panostaa tuotteiden laatuun ja sille on myönnetty Inspectan ISO 9001:2008 laatusertifikaatti. Kiitosta saavat myös yrityksen alihankkijat, jotka ovat pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita.

 

Yhteystiedot:

Tejara Oy

Tj. Petri Rantanen

Kirikalliontie 4

27320 Ihode

puh. 0400 740205

www.tejara.fi


 

 

Teksti ja kuva © Pauliina Sarilo