Lastensuojelu

Katariina Venttola

Erityisasiantuntija (sosiaalipalvelut)
044 7383 434
katariina.venttola@pyharanta.fi

 

 

Outi Mäntynen

Johtava sosiaalityöntekijä
044 7383 419
outi.mantynen@pyharanta.fi

 

SOITTOAIKA arkisin klo. 10-11

 

Lapsen vanhemmilla tai muilla huoltajilla on ensisijainen vastuu lapsen hyvinvoinnista ja oikeudesta turvalliseen kasvuympäristöön, tasapainoiseen ja monipuoliseen kehitykseen sekä erityiseen suojeluun. Lastensuojelu tukee vanhempia ja huoltajia kasvatuksessa ja huolenpidossa. Jos lapsen käyttäytyminen, lapsen hoidon ja huolenpidon tarve tai lapsen kasvuolosuhteet edellyttävät selvittämistä, on lastensuojelulla velvollisuus puuttua tilanteeseen ja auttaa. Palvelutoiminta on periaatteeltaan ennaltaehkäisevää ja ongelmiin pyritään puuttumaan mahdollisimman varhain. Lastensuojelun ammattilaiset vastaavat tarvittavien palveluiden ja tukitoimien järjestämisestä.

Lastensuojelutarpeen selvitys ja asiakassuunnitelma sekä avohuollon tukitoimien järjestäminen, kiireellinen sijoitus ja huostaanotto sekä niihin liittyvä sijais- ja jälkihuolto kuuluvat lastensuojelulle.

Jos et ole varma, pitäisikö lastensuojeluilmoitus tehdä, kysy ensin neuvoa sosiaalityöntekijältä kertomatta lapsen henkilöllisyyttä.

 

Lastensuojeluilmoituslomake (PDF) 

Lastensuojelulaki