Sosiaalipäivystys ja kriisityö

Sosiaalipäivystystä järjestetään virka-ajan ulkopuolella kiireellisen ja välttämättömän avun turvaamiseksi. Varsinais-Suomen alueella virka-ajan ulkopuolisesta päivystyksestä vastaa Turun sosiaalipäivystys, jonka tavoitat numerosta 02 2626 003 ympäri vuorokauden. Sosiaalipäivystykseen saa edelleen yhteyden myös Hätäkeskuksen (p. 112) kautta.

Virka-aikana tavoitat Pyhärannan kunnan sosiaalipäivystyksen numerosta 044 7383 419.

Kriisityö ja psykososiaalinen tuki

Turva-asuminen

Varsinais-Suomen alueella toimii Turun ensi -ja turvakoti. Se tarjoaa kriisi -ja väkivaltatyötä, vaativaa vauvatyötä sekä eroauttamista. Turvakodissa ja avopalveluissa tehtävässä kriisi- ja väkivaltatyössä autetaan väkivallan kaikkia osapuolia.

Turun ensi- ja turvakoti sijaitsee osoitteessa Luolavuorentie 7 b, 20810 Turku. Turvakoti p. 02 513 4100 /24h

Oikeusapu

Rikosuhripäivystys ja Seri -tukikeskus

Rikosuhripäivystyksen (RIKUn) palvelut on tarkoitettu sinulle, kun

  • olet rikoksen uhri tai epäilet olevasi rikoksen uhri
  • läheisesi on joutunut rikoksen uhriksi
  • olet todistajana rikosasiassa
  • kaipaat neuvoja ja keskusteluapua rikokseen liittyviin kokemuksiisi
  • haluat ammattilaisena neuvoja asiakkaasi tukemiseesi

RIKUn Rauman palvelupisteessä saat mahdollisuuden parantaa asemaasi rikoksenuhrina, läheisenä tai rikosasian todistajana. Tukipalvelut perustuvat ammattityöhön ja ammatillisesti ohjattuun vapaaehtoistoimintaan. Vapaaehtoistoiminnan kautta voit saada tukihenkilön rikosprosessin ajaksi.

Maksuton palvelu on avoinna arkisin klo 9-16 kriisikeskus Ankkurpaikassa, os. Valtakatu 13, Rauma. Ota rohkeasti yhteyttä Heidi Väkiparta puh. 050 375 5338

Seri-tukikeskus: Varsinais-Suomen alueella Tyksin Seri -tukikeskus auttaa seksuaaliväkivallan uhreja. Sinne voi hakeutua itse tai viranomaisen ohjaamana, erillistä lähetettä ei tarvita.