Vakka-Suomen kansalaisopisto

Vakka-Suomen kansalaisopiston Pyhärannan osastonjohtaja on Anna-Kaisa Sjölund puh 044 7383 488 etunimi.sukunimi@pyharanta.fi

KORONA

Vakka-Suomen kansalaisopistossa noudatetaan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueellisen koronaohjausryhmän ja koulutuksen järjestäjän (Laitilan kaupunki) koronaohjausryhmän antamia suosituksia koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Suosituksia laadittaessa kuullaan myös U-Soten suosituksia, koska Vakka-opisto on alueellinen oppilaitos. Tämän vuoksi Vakka-opiston kevätkausi on käynnistynyt maanantaina 25.1.2021 etäopetuksen niiden kurssien osalta, joissa opettajalla on tähän mahdollisuus ja joissa etäopetus on kurssin sisällön kannalta tarkoituksenmukaista.

Kurssit, joilla etäopetuksen toteuttaminen ei ole mahdollista, alkavat tai jatkuvat heti, kun viranomaissuositukset sen sallivat. Lähiopetukseen palaamisesta ilmoitetaan tekstiviestillä opiskelijoille sen jälkeen, kun Vakka-opisto saa tiedon lähiopetukseen siirtymisestä. Tänään tiistaina 2.2.2021 annetun suosituksen perusteella lähiopetukseen palaaminen tapahtuu aikaisintaan maanantaina 1.3.2021, mikäli koronapandemiatilanne sen mahdollistaa.

Kansalaisopiston ja sen järjestämän taiteen perusopetuksen alle 20-vuotiaille suunnatut lasten ja nuorten kurssit toteutetaan lähiopetuksena maanantaista 8.2.2021 alkaen noudattaen erityisen tarkasti terveysviranomaisten ja koulutuksen järjestäjän suosituksia. Näitä ovat 

1. vain terveenä kurssipaikalle, 

2. kädet pestään tullen mennen, 

3. maskia käyttävät 10-vuotiaat ja sitä vanhemmat (mikäli kurssilla sekä että, niin maskia käyttävät kaikki), 

4. turvavälit ovat vähintään kaksi metriä, 

5. koronavilkku ladattuna puhelimeen (mikäli mahdollista) ja 

6. huoltajat eivät saa tulla kurssipaikalle. 

Kurssit, joissa on sekä alle että yli 20-vuotiaita, jatkavat toimintaa mahdollisuuksien mukaan etäopetuksena tai jatkavat lähiopetuksena heti, kun koronapandemiatilanne tämän mahdollistaa.

 

Kurssimaksuja ja niiden mahdollisia palautuksia siirtyvien kurssien osalta tarkastellaan myöhemmin, kun selviää, miten kevätlukukauden lähiopetus saadaan toteutumaan. Etäopetuksessa ja alle 20-vuotiaille suunnatun kurssitoiminnan osalta lähiopetuksena toimivien kurssien kurssimaksut noudattavat opinto-ohjelmassa ilmoitettua.

Toimisto ja kurssien vastuuhenkilöt lähestyvät tästä tiedotteesta kurssilaisia tekstiviesteillä tämän loppuviikon aikana perjantaihin 5.2.2021 mennessä.

https://www.vsshp.fi/fi/sairaanhoitopiiri/media-tiedotteet-viestinta/tiedotteet/Sivut/default.aspx

Ajantasainen tiedotus koronaan liittyen löytyy Vakka-Opiston kotisivuilta.

 

www.vakkaopisto.fi  linkistä näet kurssit, maksut yms ja pääset ilmoittautumaan kursseille.  Huomaathan, että kurssien varmistuu viimeisenä ilmoittautumispäivä, joka on yleensä noin viikko ennen kurssin alkua. Kun kurssin toteutuminen on varmistunut, voi kursseille vielä ilmoittautua, jos sille on tilaa.

Vakka-Suomen kansalaisopisto aloitti toimintansa 1.1.2007. Aikaisemmat Laitilan-Pyhärannan kansalaisopisto ja Uudenkaupungin kansalaisopisto yhdistyvät uudeksi kansalaisopistoksi. Vakka-opiston osakaskuntia ovat Laitila, Uusikaupunki, Pyhäranta, Taivassalo ja Kustavi, joista Laitila on ylläpitäjäkunta. Vehmaa liittyi Vakka-opiston osakaskunnaksi 1.1.2009 alkaen. Vakka-opistolla on oma 8-jäseninen johtokunta, joka toimii suoraan Laitilan kaupunginhallituksen alaisuudessa.

Jäseninä toimivat  2017 alkavalla valtuustokaudella osakaskunnittain seuraavat henkilöt: Laitila Terhi Hemmilä pj. (varajäsen Anna Setälä) ja Timo Rantanen ( Ari Kangassalo)  Uusikaupunki Rauno Saarinen varapj. ( Esko Tähtinen ) ja Jani Tanner ( Mauri Tenhonen); Pyhäranta Sinikka Pirttinokka ( Satu Sainio); Taivassalo Niina Anttila (Tarja Keskitalo); Kustavi Elina Korpinen (Marja Lehtikallio) sekä Vehmaa Simo Virtanen (Henri Palmunen).

Vakka-Suomen kansalaisopistolla on toimistot sekä Laitilassa että Uudessakaupungissa. Näissä molemmissa palvellaan koko toiminta-alueen asukkaita. 

Laitilan kaupungintalon 2. kerroksessa, käyntiosoite Keskuskatu 30 (postiosoite PL 25, 23801 Laitila).

Viikaisten koululla, käyntiosoite Viikaistenkatu 3 (postiosoite PL 20, 23501 Uusikaupunki).