Kirjasto

Pyhärannan kirjasto on pienen kunnan pääkirjasto Ihoden kylässä. Kunnalla on tarjolla myös kirjastoautopalvelut Rohdaisten koululle sekä Reilan koululle. Rohdaisten kylä on Pyhärannan kirkonkylä.  Pyhärannassa on kaikkiaan  19 kylää, (Hirslahti, Ihode, Kauhianpää, Kaukka, Kaunissaari, Kukola, Lahdenvainio, Nihtiö, Nuuski, Polttila, Radansuu, Reila, Reitula, Rihtniemi (Verknäs), Rohdainen, Santtio (Sandnäs), Valkama (Vitby), Varhokylä ja Ylikylä (Överby) joista kolmella taajama-alueella Ihode ja Reila ja Rohdainen on kirjastopalveluja tarjolla.

Pyhärannan kirjasto toimii osana Vaski-kimppaa.

Kirjaston aukioloajat

  • Maanantaisin suljettu
  • Tiistaisin avoinna 10-15
  • Keskiviikkoisin avoinna 10-18
  • Torstaisin avoinna 10-18
  • Perjantaisin avoinna 10-15
  • Lauantaisin avoinna 10-15

VASKI on kirjastojen yhteinen palvelujärjestelmä, jossa ovat mukana seuraavien kuntien kirjastot: Kaarina, Kustavi, Laitila, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Pyhäranta, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki ja Vehmaa.

Vaski-kirjastojen tavoitteena on kirjastolain mukaisesti ”edistää väestön yhtäläisiä mahdollisuuksia sivistykseen, kirjallisuuden ja taiteen harrastukseen, jatkuvaan tietojen, taitojen ja kansalaisvalmiuksien kehittämiseen, kansainvälistymiseen sekä elinikäiseen oppimiseen”.

Pyhärannan kirjasto tarjoaa kokoelmillaan virikkeitä ja mahdollisuuksia tietojen ja taitojen syventämiseen, oppimiseen, elämyksiin, oivalluksiin ja uusien sisältöjen luomiseen sekä kansalaisvalmiuksien kehittämiseen. Kirjaston kokoelmat pyritään pitämään käytettävissä olevin resurssein ajantasaisina, monipuolisina ja uudistuvina niin ajallisesti kuin alueellisesti.

Kokoelmissa otetaan huomioon asukkaiden tarpeet ja esimerkiksi eri kulttuurien, ikäryhmien ja erityisryhmien tarpeet. Ihmisten kiinnostuksen kohteet, ajankohtaiset teemat, toimintaympäristön muutokset vaikuttavat kokoelman sisältöön. Alueellista ja paikallista kulttuuria nostetaan esiin unohtamatta kansallisesti ja kansainvälisesti kiinnostavia aineistoja.

Kirjastot Suomessa kunnioittavat sanan- ja mielipiteenvapautta ja tuovat kokoelmissa esille erilaisia arvoja ja mielipiteitä. Lähtökohtana on avoimuus, moniarvoisuus ja toisten ihmisten kunnioittaminen. Pyhärannan kirjaston kokoelmapolitiikka löytyy täältä.

Yhteystiedot

Pyhärannan kirjasto
Tammelininkuja 2
27320 Ihode
puhelin 044 738 3486
ma. kirjaston johtaja Marja-Liisa Mutka, puhelin 044 738 3414
email. kirjasto@pyharanta.fi
Facebook